Hirdetés

Egy népszerű androidos emulátoron keresztül támadnak a hackerek



|

A dolog pikantériája, hogy kiszemelt áldozatai voltak a támadóknak, nem minden felhasználót érint a probléma.

Hirdetés

A támadást, a szlovák vírusirtó, az ESET dolgozói fedezték fel a múlt héten, január 25-én. A hackerek célpontja a BigNox volt, az a fejlesztőcsoport, ami a NoxPlayer mögött áll. Az emulátort Windows és MacOS operációs rendszereken használják főleg játékosok, Android játékok asztali elérésére.

A ZDNet-nek azt nyilatkozta a cég, hogy összesen három különböző olyan kártevő törzset talált, amelyet átalakított frissítések formájában osztottak szét a kiválasztott áldozatok között, viszont nincs jele annak, hogy ezzel bármennyi pénzhez jutott volna a csoport, inkább megfigyeléshez köthető okai vannak.

Hirdetés

A "NightScout" nevű hackercsoport volt az elkövető, akinek sikerült betörnie a BigNox rendszerébe és elküldeni a frissítést az áldozatoknak.

Kétszer támadták meg a felhasználókat, mindkét alkalommal távoli hozzáférésű trójai vírusokat használva. Az egyik a Ghost volt, a másik pedig a PoisonIvy. Utóbbit már nem az applikáción keresztül küldte el a csoport a felhasználóknak, hanem a saját rendszerükből.

A szervezet különböző ázsiai országokból származó játékosokat támadott meg, egyelőre öt esetről tudni Hongkongból, Sri Lankáról és Tajvanból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.