Elkészült az új Windows Terminal



|

Modern terminált kapott a Windows, amelybe számos praktikus és hasznos funkciót épített be a Microsoft.

A Microsoft a 2020-as Build fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy az új Windows Terminal elkészült, az már stabil állapotú, és kész az üzleti körökben való felhasználásra. Így a Windowsnak végre van modern terminálos környezete, amely ráadásul számos praktikus és hasznos funkciót is kapott. A Windows Terminal eredetileg a 2019-es Build konferencián mutatkozott be, most azonban már az 1.0 stabil változata is elkészült. 

Hirdetés

Az új Windows Terminal nem csak a hasznos funkciók miatt érdekes, hanem azért is, mert az alapját is modernizálták, miközben nagy szerepet kapott a visszafelé kompatibilitás. 

A Microsoft többek között modernebb szöveges kiosztást és renderelőengine-t hozott GPU-gyorsítással és Unicode szövegek támogatásával (még emoji is használható). A Ctrl + C és Ctrl + V is működnek, van új Cascadia Code betűtípus, fülek, PowerShell és Linux ugyanabban az ablakban, osztott panelek, jobb zoomolás, áttetsző háttér, színsémák és hátterek is, többek között. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.