Hirdetés

Elmaradhat az új Macek bemutatója



|

Úgy tűnik, hogy az Apple mégsem leplezi le a legújabb számítógépeit.

Hirdetés

Az őszi szezonra rákanyarodva az elemzők és a sajtó is azt várta, hogy az Apple akár három termékbemutatót is tarthat, külön-külön az iPhone 14-nek, az új iPadeknek és a Maceknek is. Az első kettő esetében jött is a papírforma, az új számítógépek leleplezésére viszont októberben sem került sor.

A Bloomberg még szeptember végén szellőztette meg, hogy a spórolni igyekvő cupertinóiak akár ki is hagyhatják az ünnepélyes bemutatót, s helyette egy szimpla sajtóközleményben prezentálhatják a macOS-t futtató masinák következő generációját. A hírügynökség legújabb jelentése viszont már a rajt elhalasztásáról szól.

Hirdetés

A Bloomberg munkatársa, a megbízhatóbb Apple-jósok közé tartozó Mark Gurman aktuális hírlevele alapján az idén már egyáltalán nem kapunk új Maceket, mivel az almás cég 2023 első negyedévére csúsztatta a leleplezést. A bemutatás előtt álló masinák sorában az M2-chipen alapuló 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók érkezése tűnt a legbiztosabbnak, de a szivárogtatók egy új Mac Prót és Mac minit is vártak a sosemvolt keynote-tól.

Gurman meg nem nevezett forrás(ok)ra alapozza a Mac-rajt lefújását, amit az Apple legutóbbi pénzügyi beszámolója is alátámasztani látszik. Ezen a vezérigazgató, Tim Cook úgy fogalmazott, hogy a cég termékpalettája "készen áll" az ünnepi szezonra, a pénzügyi vezető Luca Maestri pedig arról beszélt, hogy az előző évben jobb helyzetben voltak a teljesen újratervezett MacBook Pro bemutatása miatt. Az utóbbi arra utal, hogy 2022-re már nincs a csőben hasonló újdonság, amely extra lendületet adna az almás PC-k eladásainak.

Ezen a ponton tehát nagyon úgy tűnik, hogy a vásárlók kénytelenek lesznek kivárni a friss gépek beszerzésével, még ha fenn is áll az esélye Gurman tévedésének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.