Hirdetés

Kiderült, hogy mennyi pénzt hoz a Google felhős üzletága



|

Most először hozott ilyen adatokat nyilvánosságra a Google. Az Amazon AWS-hez képest jócskán le van azonban maradva a gyors növekedés ellenére is.

Hirdetés

A Google most először hozta nyilvánosságra, hogy a felhős üzletága pontosan mekkora árbevételt termelt. Ezzel a platformmal igyekszik megszorongatni az Amazon AWS és a Microsoft Azure megoldását a Google. Éves szinten mintegy 10 milliárd dolláros árbevételt ért el a cég a szegmensben. Ebből 2019 utolsó negyedévében 2,6 milliárdot, ami jóval nagyobb a 2018 végi 1,7 milliárdos bevételnél. Körülbelül 53 százalékos növekedésről beszélhetünk.

Hirdetés

A Google így elégedett lehet a Thomas Kurian irányítása alatt végzett munkával, aki 2019 egészében a felhős üzletág ügyvezetője volt. A Wall Street elemzőit már tavaly nyáron lenyűgözte a Google Cloud teljesítménye, amikor a cég megszellőztette, hogy milyen éves bevétellel kalkulál. 

A jelentésből ugyanakkor kiderült, hogy a Google Cloud jócskán le van maradva a felhős piacon az Amazon AWS és a Microsoft Azure mögött. Az AWS csak a legutóbbi negyedévben 9,9 milliárd dolláros árbevételt hozott, azaz kis híján annyit, mint riválisa egy teljes év alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.