Hirdetés

Gyenge lábakon áll az Apple okoshangszórója?



|

A virtuális térhangzás mellett csak az lesz az erőssége, hogy beleillik az Apple rendszerébe.

Hirdetés

Bár a mesterséges intelligenciára alapozó asszisztensek és okoshangszórók egyelőre elég kevés nyelven tudnak, kétségtelen, hogy az Amazon tarolt az elmúlt években az Echoval, és azóta is erősen felszállópályán van minden fejlesztésével. Nagy riválist jelent azonban a Google Home, illetve hamarosan jön a Microsoft Cortanájára építő megoldás is. 

Hirdetés

Hol az Apple és a Siri? A pletykák évek óta szólnak az almás okoshangszóróról, de konkrét terméket mindeddig nem láttunk. Állítólag a jövő héten végre bemutatkozik, bár a megjelenésére csak később lehet számítani. 

Mit tudna a Siri-alapú megoldás, amit a riválisok nem? A Bloomberg szerint virtuális térhangzást kínálna, illetve illene az Apple rendszerébe. 

Ezek alapján azt is mondhatnánk, hogy gyenge lábakon áll az Apple megoldása, elvégre elsőre ezek nem tűnnek forradalmian nagy előnynek. Azonban a második tény akár sikerre is viheti az Apple okoshangszóróját. 

A teljes kompatibilitás miatt ugyanis a termék képes lenne kezelni az iTunes, az Apple Music, az iCloud és a HomeKit szolgáltatásokat, vagyis az iPhone, iPad, Apple TV és Mac gépek tulajdonosai sokoldalúbb használatra számíthatnak. 

Az Apple ezzel továbbra is zárt környezetet teremt, amelyen belül minden jól működik, ellenben a platformok közötti funkcionalitás erősen korlátozott marad. Emiatt pedig nem is kell, hogy igazán megszorongassa a riválisait az Apple: a lényeg, hogy a saját termékeivel jól működjön az új okoshangszóró. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.