Hirdetés

Hamarabb jönnek a Coffee Lake processzorok



|

Az X299-es lapkakészlet és a hozzá tartozó CPU-k pedig már a Computexen megérkeznek.

Hirdetés

Az Intel a hírek szerint két hónappal a tervezett idő előtt mutatja be a Basin Falls platformját: vagyis az X299-es lapkakészlet, a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok már a 2017-es Computexen, május végén megérkeznek. 

Hirdetés

A Skylake-X sorozat három darab 140 wattos processzort kínál majd, 6-, 8- és 10-magos kivitelben, míg a Kaby Lake-X 112 wattos, négymagos modelleket. Augusztusban egy 12-magos Skylake-X is befut majd. 

Ezzel párhuzamosan a Coffee Lake mikroarchitektúra és processzorok debütálását is előrébb hozta a cég. A 14 nm-es megoldások eredetileg jövő januárban jöttek volna, de már idén augusztusban befutnak, hogy felvegyék a kesztyűt a Ryzen 7 és Ryzen 5 CPU-k ellen. 

Az AMD elvileg egy 16-magos Ryzen processzorral és az X399-es platformmal válaszol majd a harmadik negyedévben. 

A Coffee Lake szériából elsőként a K jelzésű CPU-k futnak be augusztusban a Z370-es lapkakészlettel, majd az év végén a többi processzor, valamint a H370-es, a B360-as és a H310-es lapkakészletek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.