Hirdetés

Hamarosan 5 nm-es chipeken dolgozik a Samsung



|

6 hónappal a tervezett időpont előtt végeztek a 7 nm-es eljárással, kezdődik a munka az 5 nm-es fejlesztésen.

Hirdetés

A Samsung 6 hónappal a tervezett időpont előtt már be is fejezte a 7 nm-es gyártástechnológia fejlesztését. Ennek köszönhetően kezdődhet az új mobilos csúcslapka, a Qualcomm Snapdragon 855 fejlesztése is. 

Hirdetés

Mindez természetesen a felhasználóknak is jó hír, elvégre a modernebb gyártástechnológiának hála a teljesítmény és az üzemidő is javulnak. A Samsung Electronics még az idei évben elkezdi a Snapdragon 855 SoC gyártását, a sorozatgyártás pedig a jövő év elején indulhat be. 

Az óriás eredetileg úgy számolt, hogy az idei második félévben végez a 7 nm-es technológia fejlesztésével, de erre már most sor került. A pletykák szerint a Qualcomm már arra készül, hogy küldje az új chip mintáit a Samsungnak. 

A Samsung legfőbb ellenfele a TSMC, amelyet alaposan megszorongatna a dél-koreai gyártó azzal, hogy már az 5 nm-es gyártástechnológia fejlesztését is elkezdte

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.