Hirdetés

Hamarosan a véget érhet a globális chiphiány?



|

Egyes szakértők nagyon bizakodók a közeljövővel kapcsolatban.

Hirdetés

A koronavírus világjárvány és az újból egyre népszerűbb kriptobányászat hatásainak köszönhetően szinte soha nem látott a készlethiány a chipek globális piacán. Tajvanban ezek mellett nemrégiben egy aszály miatt még nehezebb helyzetbe kerültek a legnagyobb gyártók, így a TSMC és a Micron is. Az Acer egyik vezetője viszont legutóbb bizakodóan nyilatkozott a szituációval kapcsolatban, és szerinte  nemsokára véget érhet a készlethiány.

A Reuters információi alapján Andrew Hou, az Acer Pan-Asia Pacific Operations divízió elnöke egy interjúban kifejtette, hogy az utóbbi időben pozitívak a tapasztalatai, és az eladási számok is normálisnak tekinthetők a régióban.

Hirdetés

Hozzátette, hogy kormányok és vállalatok is nagyobb csoportos rendeléseket adnak le laptopokra vonatkozóan, hogy így támogassák a távmunkára kényszerült munkavállalókat. 

Árnyalja a képet viszont, hogy Hou régiójához Kína nem kapcsolódik, illetve nem véleményezte a tajvani szituációt, ami az elmúlt hetek talán legkomolyabb befolyásoló tényezője a chipgyártás- és a hiány kapcsán.

Az Acer elnökével szemben a Micron ügyvezető igazgatója, Sanjay Mehrotra pedig azt nyilatkozta, hogy ő még egy jó darabig nem látja a súlyos készlethiányok időszakának végét. Mehrotra egyébként a RAM piac kapcsán beszélt, ugyanis a Micron az éves árbevételét a RAM-eladásoknak köszönheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.