Hirdetés

Hamarosan kiderül, hogy milyen lesz az Intel Tremont mikroarchitektúrája



|

Október 24-én derül majd ki, hogy mit tud a következő-generációs Atom chipek alapjául szolgáló Tremont mikroarchitektúra.

Hirdetés

Az Intel tizedik-generációs Core processzorai között vannak mobil eszközökbe szánt, mindössze 4,5 wattos Comet Lake chipek, de akadnak 28 wattos Ice Lake CPU-k is. Az Intel azonban más alacsony fogyasztású sorozattal is készül, amelyek olcsóbb laptopokba, tabletekbe, mini PC-kbe és IoT-s eszközökbe mennek. 

Hirdetés

A gyártó a tervek szerint egy október 24-én esedékes konferencián mutatja be az új Tremont mikroarchitektúra részleteit, amely a következő-generációs Atom chipek alapjául szolgál majd. 

Az új architektúrát akár a közelgő Celeron és Pentium chipeknél is bevetheti az Intel, de hibrid processzorok is jöhetnek, amelyek a Core és az Atom processzormagokat kombinálják egy chipen belül. 

Az Intel új Lakefield CPU-ja elvileg 5-magos lesz: egy Sunny Lake maggal és négy alacsony fogyasztású Tremont maggal. Így pedig a teljesítmény és a jó üzemidő is adott lehet. Kis szerencsével pedig a Gen11-es iGPU is támogatott lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.