Hirdetés

Hamarosan különböző routerekkel is csinálhatsz mesh hálózatot



|

A Wi-Fi EasyMesh szabvány lehetővé teszi olyan mesh hálózatok felépítését, amelyek különböző routerekre alapoznak.

Hirdetés

A WiFi routerek piacán az utóbbi években a mesh hálózatok jelentik a nagy újdonságot - gyakorlatilag minden gyártó kínál már olyan megoldást, amely több router egyidejű bevetésével képes megnövelni a jelerősséget az eldugott sarkokban is, ezáltal pedig lefedi az egész házat. 

Hirdetés

A gond az, hogy nem lehet csak úgy megfogni két akármilyen routert, és közös munkára kényszeríteni. A WiFi Alliance ugyanakkor létrehozott egy új szabványt, ami ha széles körben elterjed, akkor ez megváltozik. 

A Wi-Fi EasyMesh egy olyan platform, amely a szabványokra építve kerülné meg a nehézségeket. Amennyiben egy hálózati eszköz támogatja ezt a szabványt, akkor lehetőség lesz több routert és hozzáférési pontot bevetni ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz, attól függetlenül, hogy a routereket kik gyártották. 

Az új szabvány új hardver hozzáadását is egyszerűen teszi lehetővé, ráadásul a technológia képes monitorozni a hálózat állapotát, és automatikusan végrehajtani a módosításokat. Az okostelefonok és laptopok maguktól a megfelelő hozzáférési ponthoz kapcsolódnak, ahogyan mozgunk a házban. 

Természetesen ez az egész csak akkor igaz, ha a gyártók beépítik az új technológiát a routereikbe. Itt jön viszont a probléma: miért állna ez érdekükben? Elvégre mindezzel megkönnyítenék a riválisok termékeinek a használatát is, nem lenne muszáj egyforma routereket vásárolnunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.