Hirdetés

Asztali PC-kbe gyárt saját alaplapot a Huawei



|

A saját Kunpeng 920 ARMv8 processzorához gyárt saját, asztali PC-be való alaplapot a Huawei. Egyre függetlenebb lehet a kínai óriás.

Hirdetés

Amerika és Kína között továbbra is nagy a gazdasági feszültség, éppen ezért az ázsiai régióban egyre nagyobb erőkkel akarnak függetlenedni az amerikai technológiai cégektől. Nem túl meglepő módon a trend egyik élharcosa a Huawei, amely jelenleg is issza a levét az amerikai tiltólistának. 

Hirdetés

Mivel az ARM támogatását továbbra is élvezi a Huawei, ezért sok tekintetben szabad előtte az út. Bár a mobilpiacon nem tud egyelőre teljes függetlenséget elérni a Google uralma miatt, a PC-s piacon is terjeszkedne saját technológiákkal az óriás. 

Az ARM és a HiSilicon együttműködésének hála már készülnek a Huawei 4- és 8-magos, ARMv8 architektúrára építő Kunpeng asztali processzorai. Ezekhez pedig szintén saját alaplapot szállít majd a Huawei. A Kunpeng Desktop Board DS920S10 a PCIe 3.0-t támogatja, de lesznek szerverekbe való modellek is PCIe 4.0-támogatással. 

A normál asztali alaplap 6 darab SATA 3.0 és 2 darab M2 NVMe slotot is tartogat, a 4-csatornás, 64 GB-os memóriakonfiguráció is támogatott lesz. 

A Huawei a 7 nm-es Kunpeng 920 asztali processzorát elsősorban irodai használatra szánja, linuxos PC-kbe. Emiatt az Intelnek és az AMD-nek a közeljövőben még nem kell félnie a Huawei-től. A szerverpiacon már annál inkább, ugyanis akár 64-magos, 2,6 GHz-es, 1 TB négycsatornás memóriát támogató megoldások is jöhetnek, alacsonyabb TDP-vel. 

Persze az még gondot jelenthet, hogy az ARM CPU-k továbbra sem terjedtek el igazán a mainstream szoftveres támogatás hiánya miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.