Hirdetés

Itt a világ legcukibb gamer billentyűzete



|

A Wooting újdonsága csak egyetlen játékhoz hasznos, de annál nagyon.

Hirdetés

Sehol sincs leírva, hogy egy billentyűzetnek mindent tudnia kell, amit legutóbb a Stack Overflow bizonyított az emlékezetes Ctrl+C / Ctrl+V klaviatúrával. Az eredetileg áprilisi tréfának indult kiegészítő körül akkora felhajtás kerekedett, hogy a cég végül megvásárolhatóvá tette, pedig csak három gombból állt.

Hasonló babérokra pályázik a holland Wooting is, amely most szintén egy apró billentyűzetet dob piacra, egyetlen, meglehetősen szűk felhasználási területet véve célba.

Hirdetés

A Wooting UwU az ugyanígy hívott, cuki arcot formázó emoticon után lett elnevezve, a megjelenése pedig tökéletesen tükrözi ezt, hiszen aligha született még ennél aranyosabb periféria. Joggal adódik persze a kérdés, hogy mire fel ez az egész, a válasz pedig az osu! című ritmusjáték, a gyártó ugyanis kifejezetten ehhez az ingyenesen hozzáférhető, nagy népszerűségnek örvendő címhez készítette a kiegészítőt.

Elsőre talán nem tűnik hatalmas ötletnek egy egyetlen játékra fókuszáló gamer billentyűzettel előrukkolni, a kép azonban összetettebb ennél. A 2007-ben megjelent osu! az évek során 35 nyelven vált elérhetővé, a könnyű kezelhetőségével pedig felhasználók millióit hódította meg, így jó esély van rá, hogy az UwU is kelendő portékának bizonyul.

A jellegzetes dizájnon túl a Wooting alacsony késleltetési időt, gyorskioldót és állítható kioldási pontot, valamint teljesen átprogramozható funkciókat ígér. Az előrendelés április 6-án veszi kezdetét a termék hivatalos weboldalán, az árat viszont csak ekkor fedik fel, így egyelőre nem tudni, mennyit kóstál majd a cukiskodás. A gyártó tervei szerint az előrendelők már augusztusban megkapják az apró billentyűzetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.