Hirdetés

Jobb, ha most azonnal frissíted a Google Chrome-ot, veszélyben lehetnek az adataid



|

Ennek hiányban akár kémprogramokat is telepíthetnek a gépedre.

Hirdetés

Vészfrissítést adott ki a Google a saját böngészőjéhez, a Chrome-hoz, amivel most egy olyan biztonsági rést foltoztak be, amire eddig valahogyan senki sem figyelt fel. A hackerek viszont annál inkább, akik rövidesen aktív támadásokba kezdtek, kihasználva az ebből fakadó lehetőségeket.

A Google-nek azonban sikerült viszonylag hamar detektálnia a problémát, így rövidesen ki is adták az ezt orvosló, CVE-2023-6345 kódjellel azonosított frissítést, melyet a Windows-alapú gépek mellett a Linux és a macOS rendszerek is megkaptak. Ennek meglétét ráadásul pár egyszerű lépésben te magad is ellenőrizheted, ezzel megbizonyosodva a számítógéped védelméről.

Hirdetés

Először is a jobb felső sarokban található legördülő menüből válaszd a "Súgó" menüpontot, itt pedig a "Google Chrome névjegye" alatt találhatod majd a vészfrissítést. Egészen pontosan a 119.0.6045.199 verziószámú (vagy későbbi) frissítést kell keresned, melynek telepítése után nem lesz más teendő.

A probléma egyébként igen komolynak bizonyult, ugyanis mint az kiderült, a hackerek akár kódok futtatására, ezzel együtt pedig különböző kémprogramok telepítésére is képesek voltak az adott személy számítógépén. Ezt nemrégiben a Google Threat Analysis Group (TAG) két kiberbiztonsági kutatójának sikerült azonosítania.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.