Hirdetés

Jön a .meme domain, beláthatatlan következményekkel



|

A kezdeményezést a Google indította, és úgy néz ki, hogy időközben néhol már életbe is lépett.

Hirdetés

Szinte megszámlálhatatlan mém jön velünk szembe nap mint nap, amik mostanra már teljesen beleivódtak a különböző közösségi média platformokba, és nem csak a célzottan erre létrejött oldalakon lelhetjük fel őket. Noha ez minden bizonnyal nem fog szervesen megváltozni, a Google valamiért úgy gondolta, szükség van a .meme végződésű webcímekre, hátha valaki egy ilyen oldalon akarja gyűjteni a tartalmakat.

A Google Registry hozta létre az új domaintvégződést. A Google elsősorban ezzel a humor és a kultúra terjesztését tűzte ki céljául, de persze emellett biztosan jó okot adott rá még az is, hogy igen jó pénzt véltek felfedezni a dologban.

Hirdetés

A nagyvállalat első körben most hat céggel és magánszeméllyel állt össze, akik megvillantják majd a .meme domaint, és bemutatják az ehhez kapcsolódó lehetőségeket. Ezek között olyan nagy nevek szerepelnek, mint például a Know Your Meme, a Tenor, de még a kifejezetten macskás mémekre specializálódott Nyan Cat és Grumpy Cat oldalak is megtalálhatók közöttük.

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy néhány helyen időközben már be is állt a változás, hiszen az előbb felsorolt oldalak közül mostanra már több is a .meme domain alatt fut. Szóval a korai hozzáféréses időszak elkezdődött, és mint az sejthető volt, valóban egy fizetős szolgáltatásról beszélünk. A nevek elérhetőségét egyébként nagyon könnyen, egészen pontosan itt lehet ellenőrizni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.