Hirdetés

A mesterséges intelligencia videót készít a mémekből, és ebből születnek rémisztő dolgok



|

A Stability.AI nemrég mutatta be a Stability Video Diffusiont, ami képből képes videót készíteni. A közösség kezében ebből is fegyver lett.

Hirdetés

Dunát lehetne rekeszteni mára az AI hívószóra felhúzott fejlesztésekkel, sőt, ma már sok olyan munkafolyamat is generatív mesterséges intelligencia zászlót kap, ami korábban is velünk volt már, csak most könnyebb eladni ezzel a felütéssel. Ha viszont érkezik valami újdonság, akkor persze a közösség azonnal ráveti magát, és arra használja, hogy felesleges, de annál szórakoztatóbb kontent készülhessen. Mint a mémek, ugyebár.

A mesterséges intelligencia segítségével már korábban is készültek mémekre alapozott alkotások, például a jól ismert képek kibővített változatai, de most, hogy a Stability Video Diffusion tesztfázisba lépett, és hamarosan nyilvánosan is elérhető lesz. Az első tesztelők természetesen villámgyorsan a mémek irányába terelték a dolgot, és elkezdtek ezekből videókat készíteni. Aki nem ezzel, annak ott a Pika Labs és a Runway, a cél szentesíti az eszközt, a trend pedig megindult.

Hirdetés

A Stability Video Diffusion lényege egyébként az, hogy képek alapján generál videót két verzióban: 14 és 25 képkocka létrehozására képes, 3 és 30 fps közötti képkockasebességgel. Az 576×1024 pixeles felbontás felső határával a generált videók messze nem tökéletesek, hiányzik belőlük a fotórealizmus, és rövid, legfeljebb 4 másodperces időtartamra korlátozódnak. De bárhogy is, a mozgó mémek korszaka beköszöntött, és ezt már nem tudjuk visszafordítani.

Akadnak ilyen egyszerű megoldások, amikor mindenki boldog, és egy emlékezetes mém mosolya köszönt ránk:

Vagy itt az emlékezetes merészen stírölős mém füttyszóval vegyítve, amitől már-már még groteszkebb formát ölt az egész jelenet:

Itt már azért mi is gyanúsan nézünk:

És ha már ég a ház, égjen rendesen:

Aztán néha elszabadul a pokol, és ilyen lesz a jól ismert macskás mém. Igen, az egy kutya:

Itt csak minimálisan rémültünk meg:

De ez a klasszikus is kicsit nyomasztóbb így:

Ha viszont valami félremegy, akkor jön a jól ismert Hide the pain Harold mosoly, vagy valami olyasmi... (ez tényleg rémisztő lett):

Talán ennyi elég is ebből, hogy lássuk, mit szabadított rá az AI a világra. Köszönjük meg szépen, hamarosan úgyis a szolgái leszünk így vagy úgy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.