Hirdetés

Kifejezetten Xbox Series X|S-hez ajánlott monitorokat leplezett le a Microsoft



|

Rögtön három gyártótól is vásárolhatunk "Designed for Xbox" jelzéssel ellátott monitort.

Hirdetés

A next-gen konzolok tavalyi megjelenése kisebb TV-vásárlási lázat váltott ki, hiszen az új vasak akár 120 FPS-es képkockasebességét csak a HDMI 2.1 bemenettel ellátott komolyabb készülékek vagy monitorok képesek kihasználni.

A Microsoft úgy döntött, hogy megkönnyíti a választást, tegnap ugyanis bejelentették, hogy gaming monitorokkal bővül a Designed for Xbox-program, melyek garantálják az olyan jóságokat, mint a 4K/120 Hz és a változtatható (VRR) képfrissítés.

Hirdetés

A programhoz három gyártó, a Philips, az Asus, valamint az Acer csatlakozott 1-1 modellel, illetve bevezették a "Gaming Features for Xbox" plecsnit is, ami később további kiválasztott monitorokon igazítja majd útba a vásárlókat.

Philips Momentum 559M1RYV 55"

A Philips 55 colos ajánlata beépített soundbarral érkezik, melynek minőségi hangzásáért a Bowers & Wilkins felelt. Az élményt az integrált Ambiglow-világítás teszi teljessé, ami a készülék mögötti falra szór a képernyőn látható jelenetekkel harmonizáló színű fényt.

Természetesen nem hiányzik 4K/120Hz támogatás, a tökéletes képkockákat az AMD FreeSync Premium Pro technológia garantálja. A monitor megfelel a VESA DisplayHDR 1000-es minősítésének, mellyel kiemelkedő kontrasztú HDR-t és fényerősséget nyújt.  

A Philips ajánlata még a nyár során világszerte befut a boltokba, de nem lesz olcsó mulatság: 1599 dollárt, azaz kb. 470.000 forintot kérnek érte. A Microsoft ígérete szerint később további Xbox-licencelt termékekre is számíthatunk a holland gyártótól.

ASUS Strix Xbox Edition Gaming Monitor XG43UQ 43"

A Republic of Gamers-cuccok rajongóinak is lesz xboxos ajánlat a 43 colos ASUS XG43UQ képében. Ez a monitor 4K/UHD-t, 1 ms-os válaszidőt (Moving Picture Response Time - MPRT) nyújt, szintén az AMD Freesync Premium Pro technológiával támogatott 120 Hz-es képfrissítéssel.

A megjelenítő repertoárjában a 90%-os DCI-P3 színteret és a Display HDR1000-es szabványt is ott találjuk, így a színekkel, a kontraszttal és a fényerővel itt sem lesz gond. Az ASUS modelljét valamikor októberre ígéri a Microsoft, régiónként eltérő árazással, az utóbbiról viszont semmi pontosabbat nem árultak el.

Acer Xbox Edition Gaming Monitor XV282K KV 28"

Az Acer konzervatívabb formával támadó versenyzője a talpon elhelyezett szolid, zöld karikával jelzi, hogy itt bizony egy Xbox-licencelt monitorral van dolgunk. A három közül ez a legkisebb, mindössze 28 hüvelykes, ugyanakkor támogatja a 4K/120Hz-et és az 1 ms-os válaszidőt. A szín-kontraszt-fényerő hármasa terén viszont csak Display HDR 400-as szabványt hozza, tehát a másik két ajánlatnál valamivel gyengébb specifikációkat kínál.

Nem hiányzik viszont az AMD FreeSync Premium Pro, illetve itt megkapjuk az Acer Vision Care 3.0-s technológiát is, ami a kékfény szűrésével kíméli szemünket. A megjelenítő egy beépített KVM switchcsel érkezik, így több hardvert is könnyedén ráköthetünk. Az ASUS újdonsága szintén őszre várható, s már 949 dollárért (kb. 278.000 forint) lecsaphatunk majd rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.