Hirdetés

Eltakarítja a külföldi hardvert és szoftvert a kínai kormány



|

Három év alatt minden külföldi hardvert és szoftver száműz a kínai intézményekből a helyi kormány.

Hirdetés

A kínai intézményeknek három éve van arra, hogy minden Kínán kívül gyártott és fejlesztett hardvertől és szoftvertől megszabaduljanak, és kínai alternatívákra cseréljék azokat. Mindezt a kínai kormány egyik rendelete mondta ki. 

Hirdetés

A nagyszabású tervet egy titkos anyagban részletezték, amiket a kínai kormányzati intézetek már idén kézhez kaptak. A Financial Times nemrég tudta meg ennek a létezését. Az irányelv neve a kormányon belül 3-5-2. 

2020-ban ugyanis a kormányhivatalok a külföldi hardver és szoftver 30 százalékát kell lecseréljék hazaira, 2021-ben pedig további 50 százalékot. 2022-ben végül az utolsó 20 százalékot kidobják, leselejtezik. 2022 végére így a kormányzati és a nyilvános intézményekben csak kínai hardver és szoftver lehet. 

A folyamat igazából már a kereskedelmi háború előtt elindult, az viszont még jobban felgyorsította a trendet, és az sem segít, hogy az amerikai kormány ennyire gátolja a Huawei működését. A HP, a Dell és a Microsoft nagyon rosszul járhatnak, de más cégek is érintettek lesznek a kínai döntés fényében. Hosszú távon ráadásul nincs kizárva, hogy a kínai magáncégeket is hazai technológia használatára ösztönzi majd a kínai vezetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.