Hirdetés

Kisebb és olcsóbb az új Raspberry Pi 3



|

Mindössze 25 dollárba kerül az új Raspberry Pi 3 Model A+, de némi kompromisszumot is kell kötnie a leendő tulajdonosoknak.

Hirdetés

Bemutatkozott a Raspberry Pi legújabb számítógépe, ami az idei évben korábban bemutatott verzió kisebb és olcsóbb alternatívája. Ennek ellenére ugyanazt a processzort (Broadcom BCM28370B0 1,4 GHz-es, 4-magos ARM Cortex-A53 (64-bit)) kínálja, illetve integrált támogatást is ad a WiFi-hez és a Bluetooth-hoz. 

Hirdetés

Az új Raspberry Pi 3 Model A+ vételára mindössze 25 dollár, vagyis 10 dollárral olcsóbb, mint a Model B+. Ennek ellenére sok tekintetben ugyanaz. Persze ez a kisebb modell azért igényel némi kompromisszumot. Ebben ugyanis 1 GB helyett csak 512 MB LPDDR2-es RAM van, négy USB port helyett egy, illetve Ethernet csatlakozó sincs. 

Az új modell 65 x 56 x 8,5 milliméteres, míg a korábbi Model B+ 85 x 56 x 17 milliméteres. 

A Raspberry Pi azt ígéri, hogy az új Model A+ legalább 2023 januárjáig támogatott lesz. A hivatalos tok decemberben lesz elérhető, de minden bizonnyal külső felek is kínálnak majd alternatívát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.