Hirdetés

Kiszivárgott a Windows 7 egy kiadatlan béta változata



|

A 15 évvel ezelőtti szoftver most bárki számára ingyenesen elérhető.

Hirdetés

A Windows 7 minden idők egyik legjobb és legkedveltebb operációs rendszere volt, de 2024-ben már bőven ideje elengedni. Hosszú évek óta nem érkeznek hozzá biztonsági frissítések, így komoly kockázatnak tesszük ki az adatainkat, ha ragaszkodunk ehhez az verzióhoz, és mostanra a legtöbb platform fejlesztői is kivették a támogatott OS-ek listájából, így ma már a Google Drive és a Steam sem fut rajta rendesen.

A támogatás hivatalosan 2020 januárjában szűnt meg a Microsoft részéről, most azonban napvilágot látott egy olyan béta build, amin még 2008 júliusában dolgozott a csapat.

Hirdetés

A BetaWiki oldalon egy részletes leírás is található arról, hogy milyen módosításokat tartalmazott a hivatalosan Windows build 7 6758 néven emlegetett csomag, az InternetArchive-ról pedig le is lehet tölteni, ha valaki kísérletezni szeretne vele.

Persze a buildben nem csak meg nem jelent változtatások vannak, több olyan újítást is felfedezhetünk, amik a korábbi kiadásokban ugyan nem szerepeltek, de a 2009-ben kiadott utolsó RTM (released to manufacturers, vagyis gyártó partnereknek szánt) változatba bekerültek. Ilyenek például a Paint újításai, a leegyszerűsített UAC, vagy épp a Vezérlőpult. Ugyanakkor a számológép egyedi kialakítását visszacsavarták a hivatalos frissítésekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.