Hirdetés

Kivonja a forgalomból az AMD grafikás Kaby Lake-G processzorokat az Intel



|

Ezentúl a saját integrált grafikus vezérlésére koncentrál az Intel, ezért az AMD grafikás Kaby Lake-G chipeknek mennie kellett.

Hirdetés

Az Intel furcsa utat választott, amikor a laptopokba szánt processzoraiba AMD Radeon Vega grafikát épített. Ennek eredményei lettek a Kaby Lake-G processzorok, amelyek pályafutása most véget ért. 

Hirdetés

Az Intel a kukába vágja a teljes CPU-családot, amely egyébként igazán sosem terjedt el a piacon (csak néhány mini asztali gépbe építették be ezeket a chipeket). 

Mivel az Intel Ice Lake processzorokba kerülő Gen11-es integrált grafika jelentős előrelépést ígér grafikus fronton, és a Gen12 még nagyobb ugrást jelent majd, ezért az Intel úgy döntött, hogy a jövőben a saját megoldásaira fókuszál. Jövőre pedig már dedikált videokártyákkal is jelentkezik. 

A hivatalos magyarázat szerint egyébként a Kaby Lake-G szériának a piaci igények változása miatt kellett mennie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.