Hirdetés

Ilyen hatással van a videokártyák piacára a koronavírus



|

A JPR előállt a negyedik negyedévre vonatkozó eredményekkel, és egyúttal felvázolta a közeljövő kilátásait is.

Hirdetés

2019 utolsó negyedévében 3,4 százalékkal több videokártya gördült le a cégek futószalagjairól a JPR elemzői szerint. A szakemberek úgy vélik, hogy mindez az AMD-nek köszönhető nagyrészt, ugyanis negyedéves összehasonlításban az AMD 22,6 százalékot lépett előre, miközben az NVIDIA pedig 1,9 százalékot visszafelé. Az Intel piaci részesedése 63 százalék, az AMD 19, az NVIDIA 18 százalékon áll, vagyis az Intel változatlanul uralkodik összetettben. 

Hirdetés

A dedikált GPU-val szerelt PC-kből nagyjából ugyanannyit gyártottak, mindössze 0,19 százalék volt a csökkenés, és a leszállított gépek 31,9 százalékában volt ilyen típusú grafikus vezérlő. Éves szinten pedig 3,54 százalékot növekedett a piac. 

A szakemberek szerint ez a trend nem tart majd sokáig, a koronavírus hatásai ezt a részpiacot sem kímélik. Kínában csökkent a videokártyák és alaplapok iránti kereslet, a gyártás megbénult, mindezek hatására váratlanul nagy visszaesésekkel lehet számolni túl azon, hogy az első negyedév hagyományosan is gyenge szokott lenni az ünnepek után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.