Hirdetés

Közelednek az Intel Gemini Lake Refresh chipek



|

Elvileg még az idei évben befuthatnak az új, alacsony fogyasztású processzorok.

Hirdetés

Bár az Intel tizedik-generációs Ice Lake Core processzorai elmossák a határvonalat az Y és az U szériás chipek között, azért az Intel olcsóbb, alacsony fogyasztású Celeron és Pentium modellekben is gondolkozik a Gemini Lake kapcsán. 

Hirdetés

A Gemini Lake Refresh chipek konkrétan már úton vannak, és a FanlessTech szerint magasabb órajellel, már az idei évben befuthatnak. Túl sok részlet egyelőre nincs, de az új lapkák a meglévő, 14 nm-es Goldmont Plus architektúrára építkeznek majd, és ugyanazt az Intel UHD grafikát és cache-t öröklik meg. Az órajelük viszont magasabb lesz. 

A 10 wattos, 1,5 GHz-es (maximum 2,8 GHz) Pentium J5005 utódja például a Pentium J5040 lehet, 2 GHz-es alap és 3,2 GHz-es maximális órajellel. Emellett újdonság lesz még a Celeron J4125 és J4025, a Pentium N5030 és a Celeron N4120, N4020. Az N szériás chipek 6 wattos megoldások lesznek laptopokba és táblagépekbe, a Celeron N4000, N4100 és a Pentium N5000 frissítései lehetnek ezek. 

A J széria már 10 wattos lapkákat kínál, mini asztali gépekbe, és a Celeron J4005, J4105 és Pentium J5005 utódjait ígéri. A mostani szivárgások passzolnak a korábbi pletykákhoz is, bár a tervezett menetrend alapján a Gemini Lake Refresh-nek már meg kellett volna jelennie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.