Hirdetés

Közös fejlesztéssel javítja a Steam Deck teljesítményét az AMD és a Valve



|

A szoftveres fronton is összefognak a cégek, hogy minél többet hozzanak ki a hordozható PC-ből.

Hirdetés

A július egyik nagy bejelentése volt a Steam Deck, a Steam áruházat üzemeltető Valve első kézi konzolja, amely valójában egy AMD-alapú hordozható PC: a Linuxra felhúzott SteamOS-t futtató masina nyolcmagos Zen 2 CPU-val, valamint 8 számítási egységet használó, 16 GB LPDDR5 RAM-os RDNA 2 GPU-val érkezik.  

Ezzel pedig a maga műfajában kifejezetten erősnek számít majd, ám egy friss jelentés szerint az AMD és a Valve úgy gondolja, hogy a szoftver csiszolásával még van mit javítani a teljesítményén.

Hirdetés

A Phonorix úgy tudja, hogy a gyártók most közösen dolgoznak egy új CPU driveren a Linuxhoz, amely a processzor frekvenciájának skálázását optimalizálja. Erre azért van szükség, mert a Zen 2 által jelenleg használt ACPI CPUFreq driver nem elég hatékony a teljesítményarányos energiafelhasználás terén a modern AMD platformokkal.

Ez pedig különösen az olyan eszközöknél jelenthet gondot, mint a 40Whr-s beépített akkumulátorról üzemelő Steam Deck. Az új, CPPC-alapú skálázás viszont javíthat a hatékonyságon, és talán nem csak a Valve gépe számára.

Az AMD állítólag részletesen is beszámol majd a fejlesztésről a szeptember 15-17 között megrendezésre kerülő X.Org fejlesztői konferencián.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.