Hirdetés

Különleges processzorral készül az Apple



|

A Bloomberg szerint az Apple egy dedikált AI-processzoron dolgozik.

Hirdetés

A Bloomberg jól értesült forrásai szerint az Apple egy mesterséges intelligenciára koncentráló chipet fejleszt, amelynek a feladata kizárólag az lenne, hogy olyan funkciókra koncentráljon (például arcfelismerés vagy beszédfelismerés), amely általában emberi intelligenciát igényel. 

Hirdetés

Az Apple nagy nyomás alatt van, hogy a Sirivel ismét élre álljon. Az iPhone 4S 2011. októberi bemutatójakor nagyot dobott a cég, de azóta a Google, az Amazon és a Microsoft nem csak beérte, hanem alaposan meg is előzte. 

Az Apple AI-feladatokra jelenleg a processzort és a grafikus egységet is beveti. Ha egy dedikált processzort is hozzáadna ezekhez, akkor gyorsulna a feldolgozás, és növekedne a készülék üzemideje. 

A Qualcomm egyébként már épített ilyen modult, és az benne is van a Snapdragon 835-ben. Ez az SoC ketyeg az HTC U11-ben. 

Az Apple állítólag a külsős fejlesztőknek is adna hozzáférést, hogy azok AI-funkciókkal dobhassák fel az alkalmazásaikat. Egy ilyen chip az Apple számára fontos lehet továbbá a kiterjesztett valóság és a robotautók miatt is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.