Hirdetés

Manipulálták az árakat a DRAM-gyártók



|

A kínai hatóságok állítólag bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy a nagy memóriagyártók kartelleztek.

Hirdetés

Kína trösztellenes hatósága az év elején kezdett kartellezés gyanúja miatt vizsgálódni a memóriapiacon, majd a nyáron megszellőztette, hogy óriási büntetést kaphatnak a nagy memóriagyártók. Wu Zenghou, az ügynökség vezetője a Financial Timesnak nemrég azt mondta, hogy a vizsgálat során komoly bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy a Samsung, az SK Hynix és a Micron manipulálták az árakat. 

Hirdetés

A nyomozás állítólag rengeteget haladt, és a vizsgálat eredményei passzolnak az áprilisi amerikai eseményekhez, amikor a három céget ármanipuláció miatt perelték be. 

Példa már volt erre egyébként, a Samsungot és az SK Hynix vállalatát 2005-ben Amerika, 2010-ben Európa büntette meg emiatt. Hasonló vádakkal álltak most elő Kínában, és több mint 2,5 milliárd dolláros büntetést is kiszabhatnak. 

Egyes elemzők szerint a vizsgálatot Amerika és Kína kereskedelmi háborúja miatt indították el, Kína pedig szeretné, ha a helyi Fujian Jinhua Integrated Circuit félvezetőgyártó nagyobb szerephez jutna a piacon. Ezt a kínai céget egyébként azért vizsgálják, mert állítólag titkokat lopott a Microntól. A Samsung és az SK Hynix pedig ipari kémkedéssel vádolja a kínai memóriagyártókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.