Hirdetés

Másik kriptovalutába menekülnek a bányászok, akik nem hajlandóak megválni a hardvertől



|

Nem is kell messzire menniük, az Ethereum helyét az Ethereum Classic veheti át.

Hirdetés

Szinte hallani lehetett a koppanást, amit a gamerek szívéről lezuhanó kő okozott, amikor tegnap sikeresen lezajlott a széles körben csak "The Merge" néven emlegetett esemény. Az Ethereum blokklánc átállt egy olyan protokollra, ahol nem a raktárban felhalmozott videokártyák teljesítményén áll vagy bukik a rendszer, amitől az árak csökkenését, a chiphiány normalizálódását és felszabaduló energiakapacitásokat várnak sokan.

Azok a bányászok azonban, akik az elmúlt években súlyos milliókért halmozták fel az eszközöket otthon, értelemszerűen nem akarják ilyen könnyen bedobni a törölközőt.

Hirdetés

A legtöbben már meg is találták a következő vállalkozást, az Ethereum Classic-ot, ami egyáltalán nem új keletű dolog: a kriptovalutát még 2016-ban hozták létre, amikor egy hackertámadás miatt 150 millió dollárt próbáltak visszajuttatni a jogos tulajdonosaiknak. Ekkor választották le az ETC-t a sebezhetőséggel együtt egy külön ágra, ezzel is megőrizve a blokklánc állandóságát.

Mivel az ETC továbbra is a proof of work metódust használja, most jó alternatívát kínál azoknak a bányászoknak, akik eddig a sokkal népszerűbb ETH mellett tették le a voksukat. Ugyan az ETC 5,3 milliárd dolláros piaca messze elmarad az ETH 195 milliárd dollárjától, a bányászok még reménykednek a sikerben. Sokan úgy érzik, hogy a váltással az Ethereum Foundation cserben hagyta őket, és ez az egyetlen lehetőségük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.