Hirdetés

Még nagyobb hiány lesz az Intel processzorokból



|

A jelentések szerint rosszabbodik majd az Intel processzorok hiánya az idei második negyedév során.

Hirdetés

Azt hinnénk, hogy mostanra rendbe tette a dolgokat a háza táján az Intel, lassan minden processzorát be lehet majd szerezni rendesen, illetve normális árakon. A Digitimes jelentése szerint azonban a helyzet pont fordítva alakul. Az Intel processzorok hiánya az idei második negyedévben tovább rosszabbodik majd. 

Hirdetés

Ez nem csak az otthoni gépépítőket érinti, hanem a nagy PC-gyártókat és a laptopokkal foglalkozó cégeket is. A második negyedévben ráadásul tovább nő majd a kereslet a belépőszintű Chromebookok és a mainstream notebookok iránt, ezekben pedig pont belépőszintű, valamint Core i3-as Intel processzorok dolgoznának. A fogyasztói PC-s piacon pedig ezek a legnépszerűbb termékkategóriák jelenleg. 

A kereslet továbbra is meghaladja majd a kínálatot, a laptopok piacán vezető szerepet betöltő HP, Dell és Lenovo nagyjából 5 százalékos mutató miatt szenved, ami komolyan érinti az eredményeiket. Állítólag még az Apple-re is hatott a helyzet az Amber Lake processzorok hiánya miatt. 

A legrosszabb a helyzet a Coffee Lake architektúrára építő Core i5-ös processzorok mezőnyében alakult ki. Belépőszintű Atom processzorból sincs elég, itt a megrendelők egy része inkább Core i3 chipet, másik felük pedig AMD CPU-t választott. Az AMD piaci részesedése az OEM-eknél egyetlen év alatt 9,8 százalékról 15,8 százalékra emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.