Hirdetés

Még szűkösebbek lesznek a készletek a memóriapiacon



|

A negyedik negyedév során csökkenti a DRAM-készleteket az SK Hynix.

Hirdetés

Az év eddigi részében örültünk, hogy csökkennek a memóriaárak és egyre olcsóbbak az SSD-k. A trend aztán hirtelen és éles fordulatot vett egy terven kívüli leállás miatt, valamint Dél-Korea és Japán nézeteltérései következtében. 

Hirdetés

A memóriaárak már így is durva emelkedésnek indultak, de ha ez nem lett volna elég, akkor az SK Hynix bejelentette, hogy a negyedik negyedévben csökkenti a DRAM-ok készleteit (emellett a NAND ostyákét is). Részben a kereslet miatt, részben pedig azért, mert a gyártás egy részét a jövőben jobban koncentrálják a CMOS képkezelő szenzorokra. 

A Toshibánál bekövetkezett áramkimaradás és a dél-koreai - japán konfliktus miatt a memóriaárak néhány hét alatt így is több mint 20 százalékkal emelkedtek, most azonban a fogyasztók tényleg arra számíthatnak, hogy az árak még tovább emelkednek a következő negyedév során. 

Többen rámutattak, hogy az járt igazán jól, aki néhány héttel ezelőtt vásárolt be memóriából. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.