Hirdetés

Megtalálja az elveszett fájlokat a Windows File Recovery



|

A Windowshoz érkezett új eszköz használata ugyanakkor nem teljesen gyerekjáték, hiszen parancssoros környezetben kell használni.

Hirdetés

Egy fájl véletlen törlése maga lehet a rémálom, a Windows 10 egyik új eszköze, a Windows File Recovery pedig a helyreállításban segít. De a használata nem a legegyszerűbb, elvégre parancssoros környezetben kell utasításokat kiadni, ami manapság bizony haladó műveletnek számít. Az ingyenes app a Windows Store-ban érhető el, és a véletlenül törölt, eltüntetett fájlok helyreállítását segíti. 

Hirdetés

Legalább 19041-es Windows 10 kell hozzá, és a felhőben tárolt fájlokat nem támogatja. A parancssoros felületen csak szöveges utasításokkal lehet dolgozni, a program egy új mappát hoz létre a célmeghajtón. Aki pedig a Fotók mappájából szeretne JPEG és PNG képeket helyreállítani az E meghajtóra, annak az alábbi utasítással kell megbarátkoznia: [winfr C: E: /n \Users\\Pictures\*.JPEG /n \Users\\Pictures\*.PNG].

Ez az alap mód, ami MFT-t használ a fájlok azonosításához. Ha ez hiányzik vagy sérült, a Segment mód segíthet, a Signature mód pedig konkrét fájltípusokat keres, és külső meghajtóhoz is csak ez jó. A legfontosabb szabály pedig az, hogy a fájl törlése után a lehető legkevesebbet használjuk a PC-t, elvégre az adott elem helyét szabadként jelöli a rendszer, tehát ha nem íródik felül, még helyreállítható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.