Hirdetés

Hasznos eszközöket hozott a Windows 10-be az új PowerToys



|

Lehetőség van az Intézőből a képek tömeges átméretezésére és érkezett szövegalapú feladatváltó is.

Hirdetés

A Microsoft tavaly támasztotta fel a PowerToys programgyűjteményét nyílt forráskódú, Windows 10-re szabott változatban. Azóta folyamatosan jönnek a frissítések, hibajavítások, valamint az újabb és újabb ügyes kis eszközök. Ezúttal a PowerToys v0.16 futott be, és ez már lehetővé teszi például az Intézőből a képek tömeges átméretezését. Ezen felül az Alt + Tab ablakváltóra is született alternatíva, ennek a neve Windows Walker, és gépeléssel enged váltani a feladatok között. 

Hirdetés

A PowerToys most már hat modulból áll, amelyeket a beállítások között tudunk engedélyezni. A Windows Walker a Ctrl + Win gombok hatására feldob egy szövegdobozt, amibe gépelve az adott app nevét, rögtön átválthatunk arra (csak a futó alkalmazások vonatkozásában). Az Image Resizer lényege, hogy az Intézőben több kép kijelölése után nyomunk egy jobb egérgombot, majd egy menüben az összes képet egyszerre méretezhetjük át a beállításoknak megfelelően. 

A Power Rename az Intézőben segíti elő hasonló módon a fájlok tömeges átnevezését, a Preview Pane pedig még több fájltípus esetében enged előnézetet az Intézőn belül. A Fancy Zones segítségével egyedi zónákba méretezhetjük és helyezhetjük a programokat, végül, de nem utolsósorban a Shortcut Guide a Windows gomb lenyomására megmutatja az elérhető gyorsbillentyűket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.