Hirdetés

Microsoft: biztonsági okokból nem kapnak Thunderbolt csatlakozót a Surface termékek



|

A RAM pedig az esetleg támadások miatt nem távolítható el a Surface laptopokból és táblagépekből.

Hirdetés

Elég lehangoló, amikor veszünk egy méregdrága laptopot vagy hibridet, majd rájövünk, hogy nincs rajta Thunderbolt port, a RAM pedig nem távolítható el későbbi frissítés céljából. Sajnos ez jellemző a drága notebookokra, és a Microsoft most azt is elárulta, hogy mindez miért van így a Surface termékeknél.

Hirdetés

A Thunderbolt port a Microsoft szerint közvetlen memória-hozzáférési portnak számít, egy jól felkészített eszközzel pedig a készülék teljes memóriáját és az abban tárolt adatokat el lehet érni. Jelenleg nem tartják a Thunderbolt port meglétét biztonságosnak - az ezt nyilatkozó szakember Surface-specialista és több mint 10 éve dolgozik a vállalatnak.

Kiderült továbbá, hogy a memória is biztonsági okokból nem frissíthető: folyékony nitrogénnel ugyanis le lehetne fagyasztani, egy gyors kivétel után pedig egy spéci leolvasó máris kiszed belőle minden adatot. Egyéb megjegyzést a Microsoft nem fűzött ezekhez az információkhoz, pedig sokakat érdekelt volna, hogy akkor miként használ évek óta Thunderbolt portot például a Lenovo, a Dell vagy a HP. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.