Hirdetés

Elrontotta a Windows Defendert a Microsoft frissítése



|

Sokan már meg sem lepődnek, ha a Windows 10 következő frissítése nem csak gondosan helyre tesz mindent a kis porcelánboltban, de le is ver egy Ming-vázát.

Hirdetés

Miközben egyes szerencsés felhasználóknál nem okoznak hibát a Windows 10 frissítései, addig a másik oldalon egész szép számmal vannak olyanok is, akiknél újabb és újabb problémákat generálnak a javítócsomagok. Ezúttal az aktuális update telepítését követően a Windows Defender működésében adódhatnak hibák az operációs rendszerben. A beépített biztonsági szoftver egyébként hamarosan nevet vált, és Microsoft Defender lesz belőle, ami valószínűleg hatalmas és fontos változásokat jelez előre (pro tipp: nem).

Hirdetés

Egy viszont biztos névváltáson innen is: a legfrissebb Windows frissítőcsomag érkezésével többen arra panaszkodnak, hogy a Defender érthetetlen hibaüzeneteket dobál nekik. Nem csak a külföldi fórumok vannak tele erről szóló panaszokkal, a saját Segélyvonal szolgáltatásunkra is érkeztek már olyan levelek, amelyekben olvasóink a "Kihagyott elemek a vizsgálat során. A Windows Defender víruskereső kihagyott egy elemet a kizárási vagy hálózatvizsgálati beállítások miatt." hibaüzenetre panaszkodnak. 

Azt még a szakértők sem tudják, hogy valóban hibára futnak egyes elemek a rendszer szkennelésekor, vagy csak alaptalan hibaüzenetek gerillaakciójáról van szó. Ha az előbbi igaz akkor  viszont az eset egyben biztonsági kockázatot is jelent a felhasználók számára. Bármelyik is a helyzet, vannak, akiknek a bizalma megrendülhet a Windows Defenderben, miközben a Microsoft igyekszik azt sugallni, hogy a Windows 10 saját biztonsági szolgáltatása mellett nics szükség külön vírusirtóra vagy egyéb védelmi szoftverre.

Egyébként meg ilyenkor jó olvasni azt a szintén mai hírt, mely szerint a Microsoft egy ideig szüneteltetni fogja a nem kritikus Windows 10 frissítéseket, hogy több figyelmet fordíthasson a valóban fontos biztonsági patchek és javítások elkészítésére. A jelek szerint valóban szükség lesz erre a lépésre...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.