Hirdetés

Minden idők leggyorsabb memóriáival érkezhetnek az új generációs videokártyák



|

A Samsung minden eddiginél gyorsabb memóriát mutatott be, ami már készen is áll a beépítésre.

Hirdetés

Félelmetes ütemben gyorsulnak a PC-s hardverek, amire most a Samsung is rárakott egy méretes lapáttal. A gyártó bemutatta a legújabb GDDR6-os fejlesztését, ami 24Gbps-os sebességre képes. Ez 30%-os gyorsulás a jelenleg legjobb, 18Gbps-os modellekkel szembe állítva.

A legjobb hír, hogy az új GDDR6 már gyártásra kész, így könnyen elképzelhető, hogy az új generációs videokártyákban már ez a memória duruzsol majd.

Hirdetés

A 24Gbps sebesség 384 bites busszal párosítva 1 TB-nál is több adatot képes továbbítani egyetlen másodperc alatt. Ehhez a Samsung egy szemléletes példával készült, 275 darab 1080p-s filmet továbbítottak egyetlen másodperc alatt.

Daniel Lee, a Samsung memóriákat fejlesztő divíziójának elnök helyettese elmondta, a technológiájukat nem váratják, már készen állnak, hogy elkezdhessék a teszteléseket az új generációs videokártya platformokkal, hogy minél előbb a boltok polcaira kerülhessenek a minden eddiginél gyorsabb memóriával szerelt GPU-k.

Az új GDDR6 előnye, hogy jól skálázható, így nem csak high-end PC-kbe használható, hanem alacsony fogyasztású laptopokba is beszerelhető, ellentétben a csak csúcskészülékekbe szánt GDDR6X-szel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.