Hirdetés

Mindenben erősítenek a Gemini Lake chipek



|

Az új Intel processzorok jobb teljesítményt nyújtanak és a HDMI 2.0-t is támogatják.

Hirdetés

Az Intel már nem gyárt Atom chipeket a laptopokhoz és a táblagépekhez, ezért a belépőszintű gépekben a gyengébb és keveset fogyasztó Celeron és Pentium chipek kapnak helyet. 

Hirdetés

Ez jelenleg az Apollo Lake chipeket jelenti, mint a Celeron N3060, a Celeron N3450 és a Pentium N4200. Az év végére azonban az Intel előáll a következő-generációs belépőmodellekkel, a Gemini Lake processzorokkal. 

Ezekről már többször volt szivárgás, azonban a CNX-Software jóvoltából most még többet tudunk. A Gemini Lake chipek várhatóan 6 wattos mobilos és 10 wattos asztali kiadásokban jelennek meg, 2- és 4-magos modellek lesznek a kínálatban. 

Az újdonságok 4 MB cache-t kínálnak majd, ami az Apollo Lake-hez mérten duplázást jelent. Natív módon lesz támogatott az LPDDR4-2400-as memória és a HDMI 2.0, továbbá a DisplayPort 1.2a és az eDP 1.4. 

Van beágyazott vezeték nélküli kontroller, eMMC 5.1-támogatás és 10-bites VP9 videodekódolás. 

Teljesítményben 10-15 százalékos fejlődésre számíthatunk az Apollo Lake-hez képest - vagyis forradalom nem, de fejlődés azért lesz a belépőszintű gépek piacán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.