Hirdetés

Most először drágul a Raspberry Pi mini-PC



|

Eddig tudta tartani 35 dolláros árát.

Hirdetés

Amikor 2011-2012-ben megjelent az első Raspberry Pi, két változat volt elérhető: az egyiket nettó 25 dollárért, a másikat nettó 35 dollárért árulták. Változtak az idők, jöttek újabb, fejlettebb változatok, de a felhasználók hozzászokhattak a nagyon kedvező árhoz.

2020 februárjában ráadásul a Raspberry Pi Foundation megszüntette az 1GB-os Pi 4 forgalmazását, a 2GB-os változat árát pedig 45-ről 35 dollárra csökkentette. 

Hirdetés

Sajnos a gyártási problémák az apró PC-ket is érintették, így a gyártó kénytelen árat emelni, vissza a korábbi 45 dolláros szintre. A közlemény alapján a korábbi ár már nem volt tartható, most ideiglenesen, ameddig az ellátási láncban tapasztalható problémák fennállnak, a magasabb marad, de ahogy javulás látszik, igyekeznek mihamarabb visszaállni - erre 2022 vége előtt nem lehet számítani. Emellett az 1GB-os változatot is feltámasztják, 35 dollárba fog kerülni.

Bár a Raspberry Pi-k iránti kereslet jelentősen megnőtt, 2021-re 7 millió legyártott példánnyal számolnak

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.