Hirdetés

Nagy sikert ünnepelt a 7 éves Raspberry Pi



|

Immáron több mint 25 millió lapka PC-t szállított le a 7. születésnapját ünneplő Raspberry Pi.

Hirdetés

Amikor valaki lapka PC-t szeretne, akkor kézenfekvő és jól bevált megoldásnak tűnik a Raspberry Pi egyik terméke. Az apró lapka PC-kkel foglalkozó cég nemrég lett 7 éves, ezzel együtt pedig februárra már 25 millió terméket szállított le (ebben nincsenek benne a kiegészítők, azokból még 1-2 millió fogyhatott). Ezt maga Eben Upton, a Raspberry Pi alapítója árulta el

Hirdetés

Az alapító visszaemlékezett arra is, hogy 2008-ban még csak abban reménykedtek, hogy talán 1000 darabot adhatnak egyetem előtt álló fiataloknak. A legjobban nem is a jóval nagyobb keresletnek örülnek, hanem annak, hogy milyen közösség fejlődött az eszköz köré, illetve milyen támogatást nyújtanak az embereknek az ügyesebb tagok. 

A munka ugyan 2008-ban kezdődött, az első Raspberry Pi 2012. februárjának legvégén jelent meg. Azóta ez az olcsó lapka PC szinte mindenhova eljutott, még a Nemzetközi Űrállomásra is. 

A szülinapot a rajongók Raspberry Pi Jamekkel ünnepelték világszerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.