Hirdetés

Nagyon rossz napot választott az Elgato, hogy bemutassa az új termékét



|

Ki figyel szegény Stream Deckre, ha mindenki a Steam Deckkel van elfoglalva?

Hirdetés

A hét talán eddigi legnagyobb híre volt, amikor a Valve tegnap meglepetésszerűen bejelentette hordozható PC-jét, az 1,6 TFLOPS teljesítményű Steam Decket. A masina nem véletlenül kapott óriási hírverést, hiszen a Steam platform üzemeltetője ezzel komoly szereplővé válhat a Nintendo által dominált kézikonzol-piacon.

A lépés viszont nem csak az OLED-kijelzős Switch-cset nemrég leleplező japán cégnek jöhetett rosszkor, hanem a streamereknek szánt profi eszközökben utazó Elgatónak is, akik pont tegnap dobták piacra a Steam Deckre kísértetiesen emlékeztető nevű kütyüjük, a Stream Deck új verzióját.

Hirdetés

A Stream Deck Mk.2 egy egyedileg konfigurálható kontroller, melyhez a streamerek különböző műveleteket (pl. appok indítása, fények vezérlése, hangerő-beállítás) társíthatnak, gördülékenyebbé téve a közvetítéseket.

Az eszköz tehát valójában nem konkurál a Valve csodagépével, mégis humoros az egybeesés, hogy mindkettővel ugyanazon a napon álltak elő a gyártók.

Jobban belegondolva persze az Elgato még örülhet is a dolognak, hiszen a poén miatt most olyan helyeken is felbukkan a Stream Deck MK.2 híre, melyek egyébként nem tudósítanának róla, és feltehetően a Google találatok között is becsusszan egy-két potya link.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.