Hirdetés

Néhány év múlva jönnek a 100 TB-os merevlemezek



|

A Seagate ütemterve alapján nagyjából 2025-re várhatjuk a 100 TB kapacitású merevlemezeket.

Hirdetés

Egy 10 TB-os HDD manapság még egészen futurisztikusnak hangzik, de a gyakorlatban már nem az. Mi azonban még jobb egy 10 TB-os merevlemeznél? Egy 100 TB-os. 

Hirdetés

A Seagate nemrég közzétette a jelenlegi ütemtervét, amely a merevlemezeinek a következő években várható fejlődését mutatja. A menetrend szerint nagyjából 2025-ben vásárolhatunk majd 100 TB-os merevlemezeket. 

A Western Digital 2025-re korábban 40 TB-os HDD-ket ígér, MAMR technológiával. A Seagate a jelek szerint optimistább, és a HAMR technológia továbbfejlesztett változatára, a HDMR-re épít. 

A Seagate szerint a HAMR-alapú HDD-k 2020-ban startolhatnak el 20 TB-os kapacitással, és onnantól kezdve indul a munka a 36 TB-os merevlemezeken, amelyek 2022-ben jelenhetnek meg. A 48 TB kapacitású modellek 2024-ben jönnek, majd 2025-re már 100 TB-os HDD-ket várhatunk. A jövőben a jelenlegi PMR technológia eltűnhet, a merevlemezeknek pedig továbbra is bőven lesz keresnivalójuk a piacon és az SSD-kkel szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.