Hirdetés

Nem csak az Apple Mac Pro kereke drága, a táskája is



|

Az Apple szerint a minőséget meg kell fizetni, és ezt átvették szépen a kigészítpők gyártói is: a Mac Pro táska persze más okból sem lesz közkedvelt bevásárlószatyor.

Hirdetés

Amikor az Apple kiadta a legutóbbi Mac Pro változatot, sok mindenen lehetett jó és kevésbé jó értelemben véve megrökönyödni. A "sajtreszelő előlapos" óriás valóban hihetetlenül erős, ráadásul a megfelelő anyagiak birtokában a végletekig lehet srófolni. Viszont már az alapkiépítés is borzalmasan drága, hát még az, ha erősebb hardveres háttérrel vennénk meg.

Hirdetés

Az Apple egyébként is hírhedten húzós árszabását valóban kimaxolta a Mac Pro, amit mi sem mutat jobban, hogy még a négy kerékből álló készletet is 699 dollárért, sőt, Magyarországon még ennél is drágábban, 279 990 forintért lehet megrendelni. Négy kereket. 280 ezerért. Huhh. Mindenesetre, ha valaki azt gondolta volna, ennél már nem lehet messzebb menni a drága Mac Pro kiegészítők terén, bizony, téved. Mondjuk ezt legalább nem maga az Apple készítette, de az árazás így is "almásra" sikerült.

A San Franciscó-i székhelyű Waterfield ugyanis tervezett egy speciális táskát Mac Pro gépekhez. Eleve már a is furcsa, hogy itt nem egy valódi táskáról van szó, hiszen a jól megtermett gép önmagában cipelhető két fémfüle segítségével, tehát a Mac Pro Gear Saddle névre hallgató termék inkább egy nyereghez hasonlít (innen a neve is).

Ezt arra használhatjuk, hogy amikor a füleinél fogva visszük valahová a Mac prót, ezen átvetve a táskát, belepakolhatjuk az összes kiegészítőt a Magic Keyboardtól a Magic Mouse-on keresztül a fejhallgatóig és egyebekig. A Gear Saddle cserzett, színezetlen marhabőrből készült, az ára pedig laza 399 dollár, tehát nagyjából 126 ezer forint (amihez érdemes még az áfát és vámot is hozzászámolni).

Hülyének is megéri, bár tegyük hozzá, ennyiért még kapunk hozzá egy külön, zippzáros szütyőkét is az apróságok tárolásához, szintén bőrből. Mindenesetre az ötlet esetleg lewarezolható, ha a képek alapján szólunk a nagyinak, hogy kössön egyet zseníliából, de ragaszthatunk hasonlót kartonból is. Bár tény, hogy akinek Mac próra telik, egy ilyen nyeregtáska már csak aprópénz, szóval nem is szóltunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.