Hirdetés

Titkolják a gyártók, hogy Max-Q GeForce GPU van-e a laptopjukban



|

Egyszerűen elfelejtik részletezni, hogy Max-Q verziós-e a videokártya egy adott laptopban, pedig nem mindegy, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Hirdetés

Az NVIDIA 2017-ben mutatta be a GeForce Max-Q szériát, lapos és könnyű laptopokba, alapvetően a szokásos GPU-khoz mérten visszafogott teljesítménnyel (10-15 százalék). Ez annyira nem nagy eltérés, de a vevők azért szeretik tudni, hogy mit kapnak a pénzükért. A NotebookCheck szakemberei nemrég egy egyre elterjedtebb problémára hívták fel a figyelmet

Hirdetés

A PC-s gyártók és áruházak egyszerűen elfelejtik közölni még a részletes leírásban is, hogy egy adott laptopba normál vagy pedig Max-Q verziós videokártyát építettek. Így a vevőnek fogalma sincs, hogy az a 10-15 százalékos teljesítménykülönbség jelentkezik-e majd a várakozásaihoz képest. 

A lap szakértői szerint itt már felmerül a vásárlók megtévesztésének kérdése is, és sajnos egyre több gyártónál fordul elő ez a feledékenység: a Lenovo, a Dell és a Razer esetében is volt már rá példa. 

A NotebookCheck szerint a megoldás az lenne, ha az NVIDIA egyszerűen minden partnerét kötelezné rá, hogy a Max-Q kifejezést írja ki a specifikációk listájára a GPU mellé. Addig a vásárlók kénytelenek lesznek a szokásosnál alaposabban utánajárni a hardvernek, ha nem akarnak meglepődni, ami főleg egy gamerlaptop vásárlásakor lehet kellemetlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.