Hirdetés

Rémisztő gondokat okozhat a Windows 10 legutóbbi frissítése



|

A Spectre és a Meltdown elleni javítások telepítése után az AMD-s PC-k egy része nem tölt be, de más bajok is vannak.

Hirdetés

Nemrég összefoglaltuk, hogy a Spectre és a Meltdown sérülékenységek elleni javítások milyen mértékben vannak hatással az egyes rendszerekre és platformokra, illetve, hogy milyen tevékenységek közben kell számítani komolyabb teljesítményromlásra. A jelek szerint azonban nem a teljesítményromlás az, ami miatt aggódni kell. 

Hirdetés

A Microsoft hétfő éjszaka leállította a sérülékenységek elleni javítások közzétételét az AMD processzorral szerelt gépekre, miután egyre csak szaporodtak a panaszok: az AMD-s PC-k a frissítés telepítése után többé nem bootoltak be. 

Sajnos a KB4056892 kumulatív frissítés az AMD-s gépekre ilyen hatással van. A Microsoft közleményt adott ki a patch visszahívásáról, és kitért rá, hogy a történtekért az AMD felelős, ugyanis a mérnökökhöz nem juttatta el a megfelelő dokumentációkat (az AMD lapkakészletekről) a fejlesztéshez. Arról nem esett szó, hogy a kiadás előtt miért nem folytattak alapos teszteket a felek. 

A Microsoft jelenleg együtt dolgozik az AMD-vel az újrafejlesztésen, a tesztelésen és a kiadáson. 

KB4056892 azonban más gondokat is okozhat, és nem csak az AMD processzoroknál. Sokan hibaüzenetet kapnak, amely alapján a frissítés nem telepíthető a Windows 10-re. Van olyan is, hogy a PC a frissítés után magától törli a csomagot. 

Másoknál az új verzióban összeomlanak a böngészők: az ablak fehér lesz, másodpercekre lefagy, majd a böngésző összeomlik. A Chrome és a Firefox is érintett. 

A patch után egyeseknél bizonyos appok és programok dobták be a törölközőt: baj van például a SlimWare DriverUpdate-tel, az ASUS AI Suite 3-mal és az EPLAN-nal is. 

Arra, hogy a PC többé nem bootol be, a fentiekben már kitértünk: sokan attól szenvednek, hogy az újraindításnál nem jutnak tovább a Windows logójánál. 

Enyhébb hiba, de az is elképzelhető, hogy a Start menüből egyszerűen eltűnik az alkalmazások listája. Akivel ilyen történik, ne lepődjön meg, nem ő rontotta el a Windowst. 

    Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.