Hirdetés

Teljesen másképp nézett ki az első Xbox egy korai változata, most került elő róla egy kép



|

Nem vagy egyedül, ha a látottak alapján egy asztali számítógép ugrik be.

Hirdetés

Több mint 22 éve már, hogy 2001 novemberében napvilágot látott Észak-Amerikában az első DirectX Box, avagy Xbox konzol. A fekete-zöld színben pompázó doboz a hozzá társított méretes vezérlővel egyébként már ekkor is egészen újszerűnek hatott, részben ezért is él még most is ilyen élénken az emlékezetünkben. Zárt ajtók mögött azonban kezdetben még teljesen máshogyan képzelték el a klasszikus gépet.

A minap ugyanis Seamus Blackley, a konzol egyik elsődleges tervezője és mérnöke a Twitter/X felületén mutatta meg az Xbox egyik kezdetleges verzióját, ami már első ránézésre is sokkal inkább egy asztali számítógép hatását kelti, mintsem egy konzolét.

Hirdetés

A tervező a poszttal egy egyedi Xbox Series X-re reagált, ami egy 1990-es évekbeli PC-torony megjelenését idézte. Blackley ezt követően többeket sokkolt azzal, hogy megmutatta, az első konzol lényegében pontosan olyan  volt. Bár az ikonikus zöld logó már ezen is helyet kapott, ezt leszámítva nem tudunk mást belelátni mi sem, mint egy ezüst színű asztali számítógépet egy lemezmeghajtóval.

Blackley persze hozzátette azt is, hogy a képen látható változat egy dev kit, azaz a fejlesztőknek készült tesztváltozat, amit nagy valószínűséggel mindig is csak belső használatra szántak. Így talán már érthető, hogy a 2001-ben megjelent konzolon miért nem látni nyomait sem ennek a változatnak, de mindenesetre a játéktörténelem egy kifejezetten izgalmas darabjáról van szó, amit így 22 év távlatában talán még érdekesebb látni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.