Hirdetés

Erősebb töltőt támogat az új MacBook Pro, mégsem tölt gyorsabban



|

Az új 13 hüvelykes MacBook Pro legerősebb változata a 87 wattos adaptert is támogatja, de nem gyorsabb a töltés, mint a 61 wattossal.

Hirdetés

Az Apple nemrég mutatta be az új 13 hüvelykes MacBook Pro laptopját, amely három verzióban is elérhető. A legerősebbről pedig kiderült, hogy erősebb töltőadaptert is támogat, mint ami jár hozzá. A 13 hüvelykes MacBook Pro laptopok egészen 2016 óta egy 61 wattos USB-C-s töltővel érkeznek, és bár erősebb adapter is biztonságosan használható ezekkel, maga a töltés nem lesz gyorsabb. 

Hirdetés

A 2020-as új modellek közül a legerősebb, amelyhez tizedik-generációs Intel processzor jár, már az Apple 87 wattos töltőjét is támogatja gyárilag, azt, ami korábban a 15 hüvelykes MacBook Pro dobozába is bekerült. A két kisebb verziót a nyolcadik-generációs processzorral viszont a 61 wattos töltőhöz hitelesítették. A dobozban viszont mindegyik esetben a 61 wattos adapter lapul. 

Bár azt hihetnénk, hogy ebben az esetben a legdrágább modell végre gyorsabban is tölt a 87 wattos adapterrel, a gyakorlat azt mutatja, hogy a töltési sebesség nem változik, ugyanolyan marad. A valós használatot ez egyébként egyáltalán nem befolyásolja, a 87 wattos adapter bevetése pedig maximum azoknál jelenthez valamit, akik folyamatosan teljes mértékben leterhelik  a gépüket erőforrásigényes feladatokkal - ilyenkor nagyobb tartalékokkal rendelkezik a nagyobb adapter, de a szakértők szerint a 61 wattossal sem vennének észre semmi különöset a felhasználók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.