Hirdetés

Új gyártástechnológiával jön az AMD Zen 3 mikroarchitektúra



|

Úgy néz ki, hogy a Zen 3-alapú AMD processzorok már a TSMC 7 nm+ EUV gyártástechnológiájával készülnek majd.

Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint az AMD Zen 3 mikroarchitektúrájára építő processzorokat már a TSMC továbbfejlesztett, 7 nm+ EUV gyártástechnológiájával készítik majd. Ennek hála a Ryzen 3000-es modellekhez mérten a tranzisztorok száma további 20 százalékkal emelkedhet. A Zen 2-es CPU-k 7 nm DUV technológiával készülnek. 

Hirdetés

Az új eljárás egyébként további előnyökkel is jár. Ugyanolyan terhelés és működési feltételek mellett a Zen 3-alapú processzorok energiafogyasztása akár 10 százalékkal is alacsonyabb lehet. 

Egy 2018 végi interjúban Mark Papermaster, az AMD egyik vezetője arról beszélt, hogy az AMD célja az a Zen 3-mal, hogy előtérbe helyezze az energiahatékonyságot, és visszafogott teljesítménynövekedést mutasson fel a Zen 2-höz mérten. Azt is leszögezte az AMD, hogy a 7 nm DUV eljárást maximum egy mikroarchitektúránál (Zen 2) használja, a Zen 3 pedig már 7 nm+ EUV technológiával jön, 2020-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.