Hirdetés

Véletlenül leplezte le következő videokártyáját az Nvidia



|

Ez az első alkalom, hogy hivatalos kommunikációban bukkant fel az RTX 4070 neve.

Hirdetés

Bár hónapok óta pletykálnak róla és próbálják megjósolni nemcsak az árát, hanem a teljesítményét is, az RTX 4070 kapcsán hivatalosan eddig semmit nem kommunikált az Nvidia.  Még a létezését sem erősítették meg, bár teljesen nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb befut majd a zöldek újgenerációs tömegterméke. A jelek szerint inkább előbb, mint utóbb.

Hirdetés

A nyáron érkezik a Counter-Strike 2, ami végre átülteti a világ legnépszerűbb lövöldéjét a Source 2 motorra, ezzel együtt pedig rengeteg új technológiát is implementál a Valve. Az egyik ilyen az Nvidia Reflex, a zöldek válaszidő-csökkentő technológiája, amivel redukálható az az idő, ami az egér gombjának lenyomása és a monitoron megjelenő lövés között eltelik. Ennek előnyei különösen az olyan FPS játékokban élvezhetőek, mint a Counter-Strike, az Nvidia egy prezentációban meg is villantotta, mekkora fejlődésre számíthatunk.

A dián három videokártyát hasonlítottak össze,  és mint a mellékelt ábrán is látszik, a Reflex egy GTX 1060 esetében akár 35%-kal is képes csökkenteni a késleltetést, 26 ms-ról 17 ms-ra. A legerősebb modell esetében nem ekkora a fejlődés, az a kártya viszont önmagában jócskán veri a többieket. Az érdekesség viszont maga a kártya, ugyanis az RTX 4070-nel példálóznak a zöldek, így ez az első alkalom, hogy hivatalosan is említést tesznek a kártyáról.

A pletykák szerint az RTX 4070 húsvét után, április 13-án debütálhat és várhatóan 600 dolláros árcímkét kap az Egyesült Államokban. Ha hozzánk is megérkezik, természetesen azonnal beszámolunk róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.