Hirdetés

A mesterséges intelligencia által életre keltett abszurd múzeumba mi is ellátogatnánk



|

Elképesztő, hogy a Dall-E 3 segítségével már milyen szintű művészi álmot lehet megvalósítani, ezt érdemes végignézni.

Hirdetés

Amióta lakossági használatra is alkalmas a mesterséges intelligencia, sorra születnek az olyan professzionális képalkotásra alkalmas megoldások, amelyekkel grafikusi képességek nélkül is művészi darabokat hozhatunk létre.

Az emberi tehetség persze még mindig kiemelkedik a gépek gyorsaságának folyamából, itt van például az olasz művész, Marisa Prete, aki a Dall-E 3-at használta fel egy képzeletbeli múzeum megalkotására.

Minden képe egyszerre remekül komponált (aki próbált már Dall-E 3-at promtolni, az tudja, hogy ilyen képeket nem könnyű megálmodni a semmiből), és kreatívan beszédes, valóban művészi szintű alkotás, amely éppen a művészet és a valóság határának kérdését feszegeti. Ez az AI világában még izgalmasabb kérdés lett, mint eddig valaha, lássuk be.

Hirdetés

Az alábbi galériát érdemes végiglapozni, kattints, vagy telefonon bökj a képre, és megnyílik a lapozó. Mivel sok képről van szó, lehetséges, hogy pár másodpercet várnod kell, hogy előbukkanjon, de megéri a türelmedet az élmény, Prete alkotásai tényleg lenyűgözőek.

Ha ismersz hasonlóan remek AI műveket, oszd meg velünk és a többiekkel kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.