Hirdetés

Elképesztően látványos U2 koncerttel nyílt meg Las Vegas óriási LED-gömbje



|

Lezajlott a Las Vegas-i The Sphere első nagy programja.

Hirdetés

A nyár során már rácsodálkozhattunk Las Vegas legújabb látványosságára, amikor a függetlenség napja alkalmából az üzemeltető Sphere Entertainment bekapcsolta a 2,3 milliárd dollárból megépült The Sphere rendezvényközpont 1,2 millió LED-fényét.

A 112 méter magas, gömböt formázó épület lényegében egy 54 ezer négyzetméteres kijelző, amin bármilyen tartalmat meg lehet jeleníteni, ugyanezt pedig odabent is tudja, amit most egy nagyszabású U2-koncert keretében élhetett át a közönség.

Hirdetés

A szeptember 30-i fellépéssel hivatalosan is megnyílt a 4 éven át készült létesítmény, amely több mint 17 ezer nézőnek biztosít ülőhelyet. A The Sphere belsejében egy 14,8 ezer négyzetméteres, 16K-s felbontású kijelző öleli körbe a nézőteret és a színpadot, így a lejátszott tartalomtól függően a közönség újra és újra teljesen más környezetben találja magát. Az alábbi videók látványosan megmutatják, miként is hat ez a helyszínen:

Annak sem kell búslakodnia, aki lecsúszott az élményről, a U2 ugyanis az idei évben összesen 25 koncertet ad a komplexumban, melyek mellett folyamatosan fut a rendezvényterem saját programja, a The Sphere Experience is. Ennek keretében egy valódi humanoid robot kalauzolja a látogatókat, akik egy látványos sci-fi filmet is megnézhetnek Darren Aronofsky (A bálna, A fekete hattyú, Rekviem egy álomért) rendezésében.

A The Sphere-beli U2-koncertélményhez pedig ezt a YouTube-videót is ajánljuk, amely egy közel fél órás betekintés enged a különleges programba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.