Hirdetés

Forradalmi technológiával előzheti az Apple Watchot a Samsung új okosórája



|

Kiderülhetett, milyen nagy trükköt tartogat az idén debütáló Galaxy Watch 7.

Hirdetés

A Samsung ugyan az Apple-től közel három évvel lemaradva, csak 2018 nyarán dobta piacra az első generációs okosóráját, a dél-koreai gyártó termékei azonban hamar megtalálták a saját közönségüket, gyakorlatilag bérelt helyet vívva ki maguknak az androidos térfél legnépszerűbb és legjobban felszerelt ajánlatai között.

A termékcsalád az idén már a számozás szerinti hetedik generációval fog frissülni, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, nagyban megy a találgatás az új modell képességeit illetően. Egy friss beszámoló most egy izgalmas jóslattal önti az olajat a tűzre.

Hirdetés

A dél-koreai Pulse nemrég publikált jelentése szerint ugyanis a Galaxy Watch 7 legnagyobb dobása a nem-invazív, vagyis vérminta nélkül elvégezhető vércukorszint-mérés lehet, amiről az Apple Watch kapcsán is évek óta csiripelnek a madarak, ám eddig nem került sor a bevezetésére. Egy ilyen technológia így jelentős előnyt hozna a Samsungnak, feltéve, hogy az almás cég nem reagál rá szinte azonnal a saját órája idén ősszel esedékes frissítésével.

A portál a Samsung Newsroom egy hivatalos közleményére alapozza a következtetését. Ebben az áll, hogy a digitális egészségügyi szolgáltatásokért felelős alelnök Hon Pak nemrég a Samsung Health tanácsadó testületének tagjaival találkozott a vállalat szöuli orvosi központjában, ahol a vércukorszint monitorozásával kapcsolatos előrelépéseket, valamint a technológia viselhető eszközökbe történő beépítését vitatták meg a felek.

A Samsung ugyan egy szóval sem írja, hogy a vércukorszint-mérés már a Watch 7-ben színre léphet, a téma hivatalos pedzegetése viszont elég ahhoz, hogy elinduljon a találgatás. A közlemény alapján ráadásul a tárgyalás során további témák is szóba kerültek, köztük a mesterséges intelligencia bevetésének lehetőségeivel az egészségügyi megfigyelésben, valamint a szívritmuszavar és a magas vérnyomás felismerésében elért eredményekkel.

Hogy aztán végül mit is hoz magával a Galaxy Watch 7, az nagy valószínűséggel a Samsung nyári Unpacked-eseményén fog megerősítést nyerni, ahol a várakozások szerint az új okosóra mellett a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6, valamint a vállalat okosgyűrűje, az egészségügyi fókuszú Galaxy Ring is bemutatkozik majd. A SamMobile több forrásból is megerősített értesülése alapján a rendezvényre július 10-én kerül majd sor, vagyis már három hónap sincs hátra addig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.