Hirdetés

Kevés dolog néz ki borzasztóbban, mint a realisztikus mémek



|

Mindannyian láttuk már, használtuk is, de ebben a formában a frászt hozzák az emberre az AI által újraálmodott mémek.

Hirdetés

Amióta a mesterséges intelligencia megkönnyített a vizuális tartalomgyártást (is), nem csoda, hogy egyre nehezebb eligazodni a ránk ömlő végtelen tartalom és inger tengerében, gondoljunk csak a deepfake pornó jelenségére, a csalással keresett jogdíjakra, vagy az AI által másolt, döbbenetesen élethű fotókra. A végtelenségig lehetne sorolni, mennyivel nehezebb már megkülönböztetni az emberi kéz által alkotott műveket a gép által álmodott dolgoktól, de mostani válogatásunk legalább nem okoz ilyen kihívásokat. 

Valaki ugyanis - bár nem kérte rá senki - rém egyszerű feladatot adott az AI-nak: klasszikus, már-már nosztalgikus mémeket alkotott újra realisztikus ábrázolással. Az eredmény pedig egyszerre csodálatra méltó, de főképpen riasztó, tulajdonképpen egyáltalán nem vágytunk arra, hogy ezt megtapasztaljuk. Ám ha már velünk megtörtént, nem hagyhatunk ki egy olvasót sem ebből a katartikus élményből, előre is elnézést érte.

Hirdetés

Íme tehát a realisztikus mémek galériája, szerencsére nem túl hosszú, de annál velősebb, csontig hatoló élmény:

Ha találsz hasonló alkotásokat, oszd meg velünk kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.