Hirdetés

Miért dalol épp a fél internet tengerésznótákat?



|

Rég találkoztunk ennyire aranyos TikTok trenddel, a Wellerman tényleg mindenki arcára őszinte mosolyt csal.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy akadnak bőven a TikTok trendek, vagyis a rövid videókkal operáló közösségi platform népszerű hullámai között olyan darabok, amelyek inkább kellemetlennek (sőt, néha kifejezetten veszélyesnek), mint szórakoztatónak mondhatóak, de szerencsére azért időről időre teret nyer a kreativitás és a cukiság is.

Ha nem éppen azon akarunk aggódni, hogy a fiatalok milyen veszélyeknek vannak kitéve TikTokon, akkor láthatunk felemelőbb dolgokat is, amelyek a közösség erejét mutatják meg. A nemrég berobbanó, hatalmas népszerűségnek örvendő "sea shanty", azaz "tengerésznóta" trend mindenképp a pozitív példák között érdemel helyet, annyira szívmelengető.

Hirdetés

A trendet egy skót énekes, Nathan Evans indította el, aki december 23-án tette közzé videóját, melyben a The Scotsman című népdalt énekelte el, ezzel pedig gyorsan sokmilliós nézettségre tett szert. 

@nathanevanss

The Scotsman. #viral #singing #new #original #abc #fyp #foryou #scottish #shanty #seashanty #singing #scottishsinger #acoustic #cooncilhooseoftiktok

♬ original sound - N A T H A N E V A N S S

Nem sokkal később Evans egy újabb videóval jelentkezett, melyben az új-zélandi tengerésznótát, vagyis a Wellermant hallhattuk tőle. Ez az előadás hozta meg az igazi áttörést. 

@nathanevanss

The Wellerman. #seashanty #sea #shanty #viral #singing #acoustic #pirate #new #original #fyp #foryou #foryoupage #singer #scottishsinger #scottish

♬ original sound - N A T H A N E V A N S S

Ekkor indult el ugyanis a "ShantyTok" trend, mely mögé az elmúlt időszakban rengetegen beálltak. Sokan egyszerűen csak eléneklik a Wellermant, míg mások remixeket készítenek belőle. Az alábbi videóban egy remek kis válogatást találtok meg ezekből.

Ha gyakorolni szeretnétek, akkor a teljes dalszöveget itt találjátok meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.